blowsmurf

3 leuke ideeën voor een traktatie op school

Bij het jarig zijn voor een traktatie. Waar we vroeger een zak chips mee kregen naar school om uit te delen, wordt het tegenwoordig gewaardeerd wanneer je voor gezonde opties gaat. Sommige ouders maken er een sport van om de mooiste traktatie van het jaar uit te delen, terwijl andere liever voor snel en simpel gaan. Voor het geven van een traktatie is geen goed of fout: het gaat om het gebaar en het plezier van je kind. Het is natuurlijk veel leuker om de kindertraktaties samen met je kindje te bedenken, kopen of maken dan wanneer je dit als ouder op je neemt. Kies daarom voor een leuke, grappige of lekkere traktatie.

Een traktatie om op te eten

De meest voorkomende traktatie is er een om op te eten. Tegenwoordig vragen steeds meer scholen om alleen gezonde traktaties uit te delen. Dit betekent dus geen simpel zakje chips of snoep meer, maar gezonde ingrediënten. Dit was voor veel ouders even schakelen, maar gelukkig bestaan er genoeg opties om gezonde traktaties in een leuk jasje te stoppen. Een van de vele voorbeelden is het maken van dierengezichtjes ven fruit. Denk aan een stuk meloen als gezicht met druifjes als ogen en rozijntjes als mond. Met de vormen van groente en fruit kun je van alles creëren. Je kunt er ook voor kiezen om iets te bakken, bijvoorbeeld een bagel. Een yoghurt lolly die even in de vriezer ligt doet het vaak ook goed.

Een traktatie om te gebruiken

Een andere vorm is een traktatie om te gebruiken of mee te spelen. Je kunt bijvoorbeeld klein speelgoed kopen en dit uitdelen. Uitdeeltraktaties werken ook vaak goed en hoeven niet duur te zijn. Denk aan het uitdelen van grappige sleutelhangers of gummetjes. Om het leuk aan te kleden kun je er ook pakketjes van maken met verschillende kleine cadeautjes erin. Denk aan een klein kleurboekje met een stickervelletje en een paar potloden. Dit is leuk om te geven doordat de kinderen er langer plezier van hebben dan een eetbare traktatie. Daarnaast kost een niet-eetbare traktatie vaak wel wat meer geld, omdat je verschillende producten moet kopen.